Šopský sýr

Šopský sýr neboli Cирене по шопски (čte se: syrene po šopsky)

 

Ingredience pro 1 porci:

  • 2 vajíčka
  • 10 dkg balkánského sýra
  • 1 polévková lžice bulharského jogurtu
  • 1 rajče
  • 1 čajová lžička másla
  • 1 pálivá paprička a sladká paprika (podle chuti)

Čas přípravy: 30 minut 

 

Recept ve 3 krocích:

  1. Příprava ingrediencí

Máslo se položí na dno misky. Rajče se oloupe, nakrájí na plátky a položí na máslo. Namačká se sýr, pokryje se s ním rajčátko, přidá se bulharský jogurt, miska se uzavře víčkem a vloží do studené trouby. Trouba se nastaví na 200°C a jídlo se peče 20 minut.

  1. Přidání vajec

Po 20-ti minutách se miska vyjme z trouby, sundá se víčko a na sýr se rozbijí vajíčka. Miska se vrátí zpět do trouby a jídlo se peče až jsou vajíčka hotová. Pokud někdo rád pálivé, pak společně s vajíčky přidá do misky i pálivou papričku.

  1. Podávání hotového jídla

Před podáním se vajíčka posypou sladkou paprikou. 

Dobrou chuť!

Milí Přátelé,

jako každý rok v srpnu i tento budeme mít celozávodní přestávku.

Během srpna proto budete moci zakoupit vaše oblíbené produkty naší mlékárny RODOPI pouze v některých prodejnách v Praze, dokud nevyprodají svoje zásoby. Bohužel nepojedeme ani na farmářské trhy a naše prodejna v mlékárně na Zájezdě bude otevřena do vyprodání zásob, nejpozději do 1.08.

Poslední rozvoz proběhne ve středu, 30.07. a proto si pospěšte doplnit svoje zásoby protože měsíc bez jogurtů, tvarohu nebo kefírů RODOPI je neuvěřitelně dlouhý! :-)

Moc se na vás těšíme v září a přejeme všem pohodové léto!

Váš Jogurtman

Rozumím