Kuře na bulharském jogurtu RODOPI

Ingredience pro 6 porcí: 

  • 1 celé kuře
  • 1 větší cuketa
  • bulharský jogurt RODOPI – 3 x 450ml
  • 1 vajíčko
  • česnek – 2 stroužky
  • sůl – ½ kávové lžičky
  • pepř
  • čerstvý rozmarýn – pro ozdobu

 

Čas přípravy: 80 minut

Recept krok za krokem:

Nakrájejte kuře na kousky. Osolte ho a lehce osmahnete v rozpáleném slunečnicovém oleji. Rozpůlenou po délce a nakrájenou na tenké plátky cuketu poduste 2-3 minuty. 

Smíchejte jogurty s vajíčkem a na pekáči položené maso a cuketu zalejte jogurtovou směsí. Přidejte nadrobno nakrájený česnek, rozmarýn, osolte a opepřete podle chuti. Pečte na 180°C cca 60 min.

Toto jídlo můžete uvařit i v hrnci na plotně místo v troubě.

Dobrou chuť!

kure-kiselo-mljako

 

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.