Palačinky s bulharským jogurtem RODOPI

Ingredience pro 4 porce:

  • bulharský jogurt RODOPI – 450ml
  • soda bikarbona – ½ čajové lžičky
  • 2 vajíčka
  • mouka – podle potřeby, ca 1 ½ až 2 čajové hrnky
  • voda – podle potřeby, cca 1 čajového hrnku
  • sůl – ½ kávové lžičky
  • cukr – ½ kávové lžičky

 

Čas přípravy: 35 minut

Recept krok za krokem:

Rozmíchejte dobře vajíčka s cukrem a solí. Sodu rozpusťte v jogurtu, počkejte až začne bublat a za stálého míchání přidejte k vajíčkům.

Doplňujte střídavě mouku a vodu v malých množstvích. Kdybyste chtěli větší množství palačinek, použijte víc mouky a vody. Na konci směs by měla být o něco řidší než obyčejné palačinkové těsto což udělá palačinky jemnější a křehčí. 

Na nepřilnavé pánvi nalejte malou naběračku hotové směsi a vytvořte palačinku. Pečte dokud směs vyschne a palačinku pak obraťte. Kdyby se začala trhat, je nutné přidat trochu mouky do palačinkové směsi.

Tímto vyhotovíte jedny z nejpovedenějších palačinek, které i po dvou dnech zůstávají měkké a šťavnaté, samozřejmě pokud je něčím pokryjete.

Dobrou chuť! 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení