Croissanty s bulharským jogurtem RODOPI

Ingredience pro 4-6 porcí: 

  • bulharský jogurt RODOPI – 450ml
  • mouka – 4 čajové hrnky
  • droždí suché – 1 čajová lžička
  • máslo – 200 g
  • 2 vajíčka – 1 pro těsto, 1 žloutek na namazání croissantů
  • cukr – 1 polévková lžíce
  • sůl – 1 čajová lžička
  • olej – 1/3 čajového hrnku
  • čerstvé mléko – 2 polévkové lžíce

 

Čas přípravy: 40 minut 

Recept krok za krokem:

Lehce zahřejte mléko a rozpusťte v něm droždí, cukr a sůl.

V hlubokém hrnci na mírném ohni roztavte máslo. Přidejte k němu vejce, jogurt a dobře promíchejte. Nasypte mouku, kterou jste předem přeseli a všechny produkty dobře smíchejte. 

Na konci vylejte olej a uhněťte těsto, které se na prstech nelepí. Přikryjte hotové těsto a nechte v ledničce minimálně 1 hodinu.

Rozvalte těsto na placku a nakrájejte ve tvaru trojúhelníků. Na základně trojúhelníku položte náplň podle chutě, srolujte do ruličky a namažte žloutkem.

Croissanty pečte do zlatova v troubě předem zahřáté na 180°C.

Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení