Paprika plněná balkánským sýrem - Чушка бюрек (čte se čuška burek)

Papriky plněné balkánským sýrem jsou jedním ze základních jídel tradiční Bulharské kuchyně. Zda-li se jedná o předkrm nebo hlavní hod nejde jednoznačně říct. Ale jedno je jisté a to, že plněné balkánem papriky jsou velmi lahodné a oblíbené. Recept, který jsme pro vás připravili je nesmírně snadný a rychlý na přípravu a hodí se pro rychlou večeři.

Ingredience pro 4 porce: 

  • papriky - 680 g Kapie pečená loupaná bez octa
  • 4 vajíčka
  • balkánský sýr - 200 g
  • petržel - 1/4 svazku
  • mouka – 50 g
  • strouhanka - 50 g
  • česnek - 2 stroužky
  • slunečnicový olej – 1/2 č. hrnku 

Čas přípravy: 30 minut 

Recept krok za krokem:

Začínáme s přípravou paprik. Ideální je aby byly opečené a beze slupky. Tuhle podmínku ideálně splňuje naše Kapie pečená loupaná bez octa. Po odebrání ze sklenice je nechte nějakou chvíli odkapat. Bylo by dobré kdyby papriky byly stejného rozměru, ani moc malé, ani moc velké, protože kdyby byly moc velké pojmou hodně náplni. 

Rozmíchejte 3 z vajíček, přidejte vidličkou namačkaný balkánský sýr, slisovaný česnek, nadrobno nakrájenou petržel a vše dobře smíchejte do jednotvárné směsi. Pomocí lžičky naplňte odkapané papriky, ale dbejte na to aby nádivka nevylézala ven z papriky.

Rozbijte poslední vajíčko a připravte si misky na “trojobal”. Do první misky dejte mouku, do druhé rozmíchané vajíčko a do třetí - strouhanku. V hluboké pánvi rozehřejte 1/2 čajového hrnku oleje a když bude připravený osmahnete obalené plněné papriky z obou stran do zlatova. Osmahnuté papriky dejte na pečicí papír aby se odkapaly od zbytečného oleje.

Hotové plněné papriky můžete šikmo rozkrájet a servírovat s nakrájenými rajčaty nebo s jiným salátem.

Dobrou chuť!

 

Zpět do obchodu