Chytrá "banica" s tvarohem RODOPI

Ingredience pro 4-6 porcí: 

  • bulharský jogurt RODOPI – 200 ml
  • jedlá soda – 1 čajová lžíčka
  • 4 vajíčka
  • mouka – 300 g
  • slunečnicový olej – 100 ml
  • plnotučný tvaroh RODOPI - 300 g
  • sůl na tvaroh - 1/2 čajové lžičky

 

Čas přípravy: 10 minut 

Recept krok za krokem:

Rozpusťte sodu v jogurtu a vyčkejte než začne bublat. Pak přidejte vajíčka společně s moukou a olejem a vše krásně mixujte cca 5 min.

Vznikne lepkavé těsto, do kterého přidejte osolený tvaroh a hotovou směs vysypte do pekáče předem namazaného olejem a lehce posypaného moukou.

"Chytrou banicu" pečte v předem zahřáté horkovzdušné troubě na 180°C do zlatova (tj. cca 30 min).

Banicu, po vytažení z trouby jemně pokropte vodou, přikryjte papírem na pečení a utěrkou a pak ji nechte alespoň 15 min odpočívat. Podávejte s ayranem nebo bílým jogurtem RODOPI.

Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení