Bílý chléb s bulharským jogurtem RODOPI

Ingredience: 

  • voda teplá – 310ml 
  • olej – 2 polévkové lžíce
  • bulharský jogurt RODOPI – 160 g
  • mouka – 600 g
  • cukr – 1 čajová lžička
  • sůl – 2 čajové lžičky
  • suché droždí – 2 čajové lžičky

 

Čas přípravy: 215 minut

Recept krok za krokem:

Ingredience vložte do pekárny v pořadí, ve kterém jsou zapsány.

Zapnete pekárnu na program pro klasický chléb, který trvá cca 3,5 hod.

Jakmile program skončí chléb vyndejte a položte na dřevěnou desku aby se ochladil.

Výsledkem je voňavý a lahodný chléb, s křupavou kůrkou a uvnitř příjemně měkký.

Dobrou chuť!

Mílí Přátelé,

Poslední rozvoz po Praze a blízkém okolí máme naplánován na 17. prosince. Taky se zúčastníme Českého farmářského trhu v  Šestajocicích v sobotu 20. prosince a pak budeme mít vánoční přestávku a to až do 4. ledna.

Provoz mini mlékárny bude probíhat dle aktuální pracovní doby.

Těšíme se na brzké shledání a přejeme vám pohodové svátky!

Váš Jogurtman

Rozumím