Bílý jogurt z kozího a ovčího mléka

Bílý jogurt  z kozího a  ovčího mléka

Momentálně nedostupné
Kód: 117
119 Kč
Kategorie: Produkty
Hmotnost: 0.53 kg

Přírodní jogurt FERMER se vyrábí z čerstvého kozího (70%) a ovčího (30%) mléka.

Kozí mléko je svým složením nejbližším mateřského mléka. Podle expertů kozí mléko mnohem víc odpovídá fyziologickým potřebám člověka nežli mléko kravské. Poněvadž kozy jedí především kůru stromů a  keřů, jejich mléko  obsahuje  násobně více křemíku, draslíku a kobaltu v porovnání s jinými druhy mlék. Tuky v něm  jsou obzvlášť lehce stravitelné a tento užitečný produkt obdarovává lidi mladostí a zdravím.

Kromě mléka obsahuje symbiotické kultury, které byly izolovany v bulharských horách Rodopi. Tyto kultury tvoří bakterie Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus a přidávají jogurtu onu specifickou, příjemně mléčně kysanou chuť a vůni. 

Příprava jogurtu probíhá v souladu s původní bulharskou recepturou: mléko se pasterizuje, naočkuje se, rozleje se do sklenic, nechá se dozrat a pak se ochladí. Hotový jogurt vydrží v ledničce minimálně 30 dní i když nemá v sobě žádné konzervanty. Ale co je zajímavější - zůstává přitom živý!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu