Jogurtová kultura - původní bulharský jogurt, 10 sáčků 1 sáček pro 5l jogurtu

Bulharský jogurt je světově uznávaný mléčný produkt prospěšný pro zdraví a dlouhověkost. Z jednoho sáčku vyrobíte 1 - 5 litrů originálního bulharského jogurtu.

Skladem
Kód: 214
Značka: GENESIS
369 Kč
Kategorie: Produkty
Záruka: 1 rok
Hmotnost: 0.01 kg
kultury 5l
Novinka

Startovací kultury pro domácí použití GENESIS TM na výrobu originálního bulharského jogurtu jsou výjimečné symbiotickou vazbou mezi kmeny Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus. Izolované z přírodních zdrojů pro jejich probiotickou sílu. Kultury jsou lyofilizované (vysušené mrazem) mikroorganismy, kde v 1 g jejich počet převyšuje 1mld. To zajišťuje výrobu biologicky aktivního fermentovaného mléčného produktu.

Složení:
Minimálně 1 miliarda životaschopných buněk na gram: Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus.

Balení:
10 sáčků á 1 g v krabičce.

Podmínky skladování:
2 roky při teplotě od 0 do 10 °C nebo
1 rok při teplotě do 20 °C na suchém, tmavém místě, mimo sluneční světlo.
Datum spotřeby je vyznačeno na spodní části obalu. 

Dávkování:
Každý sáček je určen k naočkování 1 až 5 litrů mléka.

Způsob přípravy:
Zahřejte mléko (1 až 5 litrů) na 95º C, udržujte na této teplotě min. 15 minut, potom ochlaďte na 45 - 48 ºС. Přidejte startovací kulturu z 1 sáčku a dobře promíchejte, aby se rozpustila. Nádobu s naočkovaným mlékem zabalte, případně zabalenou vložte do termoboxu. Naočkované mléko nechte bez míchání kysat při teplotě 45 ºC po dobu 8 - 10 hodin. Po té nádobu opatrně (bez třepání či míchání) vyjměte z termoboxu a vložte do lednice. Po ochlazení na 10 ºC je produkt připraven ke spotřebě. Kvalita hotového výrobku závisí na kvalitě použitého mléka. Pokud nejste s výsledkem spokojeni, použijte jiné mléko. Doporučujeme farmářské mléko z naší nabídky.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: