Croissanty s bulharským jogurtem RODOPI

Ingredience pro 4-6 porcí: 

  • bulharský jogurt RODOPI – 450ml
  • mouka – 4 čajové hrnky
  • droždí suché – 1 čajová lžička
  • máslo – 200 g
  • 2 vajíčka – 1 pro těsto, 1 žloutek na namazání croissantů
  • cukr – 1 polévková lžíce
  • sůl – 1 čajová lžička
  • olej – 1/3 čajového hrnku
  • čerstvé mléko – 2 polévkové lžíce

 

Čas přípravy: 40 minut 

Recept krok za krokem:

Lehce zahřejte mléko a rozpusťte v něm droždí, cukr a sůl.

V hlubokém hrnci na mírném ohni roztavte máslo. Přidejte k němu vejce, jogurt a dobře promíchejte. Nasypte mouku, kterou jste předem přeseli a všechny produkty dobře smíchejte. 

Na konci vylejte olej a uhněťte těsto, které se na prstech nelepí. Přikryjte hotové těsto a nechte v ledničce minimálně 1 hodinu.

Rozvalte těsto na placku a nakrájejte ve tvaru trojúhelníků. Na základně trojúhelníku položte náplň podle chutě, srolujte do ruličky a namažte žloutkem.

Croissanty pečte do zlatova v troubě předem zahřáté na 180°C.

Dobrou chuť!

croisants-kiselo

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.